Veel gestelde vragen over duurzaam onkruidbeheer:

Hoe werkt jullie methode voor duurzaam onkruidbeheer?

Onkruidbestrijding op verhardingen vraagt veel aandacht. Veel groen tussen tegels of klinkers is nadelig voor de toegankelijkheid, de veiligheid en de levensduur van verhardingen. Daarnaast roept veel onkruid ook irritaties, bij bewoners, bezoekers en buren.

CleanFixx werkt met een milieuvriendelijke methode (onkruid koken). Door water tot een temperatuur te brengen van 100+ graden wordt het onkruid niet alleen via het blad bestreden, maar juist via de wortel.
Er wordt bij duurzaam onkruidbeheer bewust gekozen om de verharding in zijn geheel te behandelen, ook op de plaatsen waar op dat moment (nog) geen onkruid zichtbaar is. Hierdoor wordt door onze methoden ook algen, mossen en onkruidzaad gedood.

Is onkruid koken een milieuvriendelijk alternatief voor Round-up?

Ja, onkruid koken is 100% milieuvriendelijk en daardoor een goed alternatief voor Round-up op verhardingen. Wilt u milieuvriendelijk, snel en eenvoudig onkruid verwijderen? Dan biedt onkruidkoken de oplossing! Door het onkruid te bestrijden met kokend water, hoeft u geen chemische middelen meer te gebruiken!

Hoe vaak moet de methode toegepast worden?

Voor het beste effect raden we aan het oppervlak gemiddeld drie behandelingen per jaar te geven. Hiermee wordt een prima resultaat behaald. Weersomstandigheden, hoeveelheid onkruid en het soort zijn onder andere afhankelijk voor het uiteindelijke resultaat. Binnen een paar uur is het eerste resultaat al zichtbaar

Wat is het verschil tussen onkruid koken en onkruid branden?

Onkruid koken geeft minder risico’s dan het branden. Bij het branden van onkruid kan bij droogte of verkeerd gebruik ook een heg e.d. vlam vatten. Hier wordt regelmatig voor gewaarschuwd.

Door het onkruid te bestrijden met kokend water, heb je hier geen problemen mee. Daarnaast blijft bij het branden van onkruid regelmatig zwarte vlekken achter, wat ook bij het onkruid koken niet het geval is.

In welke regio zijn jullie actief?CleanFixx in actie, duurzaam onkruidbeheer

CleanFixx is in deze regio actief met Arie Willemsen uit Ederveen in de uitvoering: Ederveen, Ede, Wekerom, Veenendaal, Renswoude, Overberg, Achterberg, Lunteren, Barneveld, Scherpenzeel, Woudenberg, Harskamp en Otterlo.

Voor andere plaatsen waar wij duurzaam onkruidbeheer uitvoeren kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Bestrijden jullie ook invasieve soorten zoals de Japanse duizendknoop en berenklauw?

Ja, Japanse duizendknoop bestrijden we met heet water evenals berenklauw. We hebben hiervoor een speciale injectie-methode ontwikkeld samen met specialisten van de fabrikant. Wil je meer weten over de bestrijding van invasieve soorten met heet water? Lees dan onze pagina ‘Japanse duizendknoop bestrijden met heet water’.

Meer vragen?

Neem dan contact met ons op, via onze contactgegevens