Japanse duizendknoop bestrijden met heet water

De Japanse duizendknoop is de nachtmerrie van iedereen in het openbare groen. De plant wordt ook wel  Fallopia japonica genoemd. Deze invasieve soort heeft extreem sterke penwortels. Samen met zijn sterke groeikracht zorgt deze plant voor veel problematiek voor Nederlandse provincies, gemeentes en waterschappen. De plant zorgt ervoor dat Nederlandse plantsoorten worden verdrongen. Daarnaast ontstaat er vaak schade aan gebouwen en leidingen. Daarom is het één minuut voor twaalf om de Japanse duizendknoop te bestrijden. Japanse duizendknoop bestrijden kan uitstekend met heet water of kokend water. Maar hoe pak je dit probleem nou het meest effectief aan?

Japanse duizendknoop injecteren met kokend water

De duizendknoop is een van de meest woekerende onkruidsoorten. Naast schade aan gebouwen en leidingen tast de plant ook de kwaliteit van bermen, waterkanten en dijken aan. Wanneer het gras door de woekerende plant afsterft, is de grond van de dijk minder stevig. Hierdoor is de dijk vatbaarder voor erosie. Daarom is het belangrijk om deze invasieve exoot aan te pakken!

Japanse duizendknoop bestrijden doet Cleanfixx uit Ederveen met een innovatieve tool. Deze tool is samen met specialisten van de fabrikant ontwikkeld. De fabrikant is een specialist op het gebied van machines voor onkruidbestrijding. Zij hebben sinds 1999 ervaring met de heet water techniek om onkruid te bestrijden. Met de nieuwe tool wordt er kokend water in het hart van de plant geïnjecteerd. Daarnaast wordt de bodem daaromheen ook behandeld. Door het injecteren van heet water in het wortelstelsel krijgt de plant een fikse klap. Hierdoor barst de celstructuur. Door deze arbeidsintensieve klus meerdere malen te herhalen wordt de Japanse duizendknoop teruggedrongen. Dit heeft het uiteindelijke doel dat de plant afsterft.

De oplossing voor gemeentes, provincies en waterschappen

Gemeentes, provincies en waterschappen zijn geïnteresseerd in deze nieuwe inzet van de heet water techniek. Japanse duizendknoop bestrijden is niet nieuw voor Cleanfixx. Zo hebben we het afgelopen jaar heel wat vierkante meters bestreden in onder andere de gemeente Barneveld.

De methode voor het bestrijden van onkruid met kokend water heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Nu is er ook hoop voor de aanpak van de overlast door invasieve exoten zoals de duizendknoop en de berenklauw. Door het effectief toepassen van de heet water techniek, is aan het woekeren van deze invasieve exoten paal en perk gesteld.

Ziet u ook zoveel Japanse duizendknoop woekeren?

Wanneer u buiten goed rond kijkt ziet u de plant overal. Dit kan zo niet langer. Daarom helpt Cleanfixx Onkruidbestrijding haar klanten graag met het bestrijden van de overlast. Gemeentes, provincies en waterschappen roepen vaak de hulp van Cleanfixx in bij het bestrijden van invasieve exoten, zoals de Japanse duizendknoop. Cleanfixx pakt het probleem in het hart aan met de kokend water injectie methode. Japanse duizendknoop bestrijden is ons vak! Wilt u samen met ons dit woekerende onkruid een halt toeroepen? Neem direct contact met ons op.